Magyar English

Számla kézbesítés:

Az elkészült elektronikus adatállomány (számla+mellékletek) a befogadó e-mail címére megküldött értesítőben található direkt link segítségével nyitható meg. A számla letöltését a Számlaközpont logolja, azaz a kibocsátó annak átvételéről hitelt érdemlő tájékoztatást kap. Ugyan ezen letöltési linkre kattintva a befogadó belegyezik a 2012.01.01-től módosult 2007. évi CXXVII. törvény (az általános forgalmi adóról) 175§-ban foglaltak szerinti elektronikus számla fogadásába a számla kiállítójától. Az illetéktelen hozzáférést ssl titkosítás és https kapcsolat biztosítja.

A számlákhoz küldött csatolmányok, igény szerint, lehetnek külön fájlban és a számlakép PDF belső csatolmányai is. Ez utóbbi esetben maguk a csatolmányok is elektronikusan aláírtak és időbélyegezettek lesznek. A rendszer vevőnként több vevői felhasználói fiókot és e-mail címet is képes kezelni.

Számla befogadás:

A befogadó minden esetben automatikus tájékoztató levelet kap az elektronikus számlázás megkezdése előtt, mely tartalmazza a felhasználónevét és jelszavát a Számlaközpont Zrt. által üzemeltetett online fiókjához. A befogadók részére a számlaadminisztrációs felület díjmentes, az azon keresztül elérhető összes funkciót ingyenesen használhatják, mint pl. keresési funkciók, tömörített letöltés, statisztikai modul, online bankkártyás fizetés (amennyiben kibocsátó aktiválta), vagy a könyvelői adatexport.