Magyar English

A DNT egy előfeldolgozó program, mely a papír alapú nyomtatott bizonylatokat egyetlen szkennelés után, struktúrált adatként feladja a könyvelő vagy iktatóprogramnak, ezáltal minimálisra csökkentve a manuális feldolgozást!

A rendszer nagy előnye, hogy a teljes bejövő (és kimenő) számlaállomány elérhetővé válik elektronikusan, így nincs szükség papír alapú dokumentumok fizikai tárolására és archiválására, ugyanis azt a vonatkozó IHM rendelet* szerint metaadatokkal ellátva és hitelesítve a Számlaközpont rendszere végzi el.

Akárcsak a számítógép mappa és fájlrendszere, ezek az adatok is kereshetők, rendszerezhetők és átláthatók.

Folyamat: A szkennelt információt a szoftver a karakterek felismerésével és a szöveg értelmezésével (kulcsszavas kereséssel és adatbányászati módszerekkel) feldolgozza, és az így feldolgozott, strukturált adat visszakerül az ügyfélhez, illetve az ügyfél választásának megfelelően annak könyvelőprogramjához, iktatórendszeréhez vagy nagyobb cég esetén vállalatirányítási rendszeréhez (ERP).

* 13/2005. (X. 27.) IHM rendelet - A papíralapú dokumentumokról elektronikus úton történő másolat készítésének szabályairól..

Sajtó: hvg.hu teljes cikk

PPt:DNT4_0PPT.pptx

Bővebb információ www.donottype.com