Magyar English

Befogadók támogatása

Számlaközpont Zrt. nagy hangsúlyt fektet a befogadóknak nyújtott kényelmi szolgáltatások folyamatos fejlesztésére. Célunk, hogy olyan megoldást nyújtsunk, amivel a beérkező bizonylatok nyomtatás nélkül feldolgozhatók (iktatási, kiutalási, kontír és egyéb információk utólagos elhelyezése, könyvelésre való automatikus átadása a megfelelő import formátumban… stb.) ezzel megvalósítva a teljes papírmentes folyamatot.

A Számlaközpont Zrt. a befogadók számára díjmentes számlaadminisztrációs felületet nyújt mely eléréséhez egyedi azonosítót (felhasználónév és jelszó) biztosít. A számlaarchívumban a befogadó időrendi sorrendben megtalálja az összes beérkezett elektronikus bizonylatát tárgy + 8 évre visszamenőleg, hitelesítve a mellékletekkel együtt.

A kezelői felületen tetszőleges szűrési feltételek alapján leválogathatja, letöltheti, kontírozhatja, tetszőleges analitikákat készíthet, exportálhatja könyvelőprogramjába, online bankkártyás fizetéssel kiegyenlítheti számláit, illetve – a beállításoktól függő – egyéb funkciókat érhet el.


FONTOS jogszabályi változás:

Az elektronikus számlák megőrzésére vonatkozó 1/2018.(VI.29) ITM rendelet a digitális archiválás szabályairól kimondja:


„Ha a legalább fokozott biztonságú elektronikus aláírással ellátott dokumentum megőrzéséről a megőrzésre kötelezett nem bizalmi szolgáltató útján gondoskodik, akkor a 3. § (1) bekezdése szerinti utólagos módosítás és sérülés elleni védelem érdekében köteles az elektronikus aláírás érvényességét ellenőrizni, és a megőrzési kötelezettség időtartama alatt köteles gondoskodni az elektronikus aláírás érvényességének fenntartásáról.”


,azaz semmiképp se fogadjon be legalább fokozott elektronikus aláírás nélküli elektronikus számlát!

A Számlaközpont Zrt. által továbbított elektronikus számlák minden esetben helytállnak az előírt jogszabályi és törvényi előírásoknak, azok hitelesnek tekinthetők.

Ezen túl, a más szolgáltatón keresztül beérkező e-számlák hitelessége is ellenőrizhető rendszerünkben. Ehhez mindössze a szállítói tanúsítványunkat kell letölteni, és máris kiderül megfelelő-e az adott számla vagy sem.