Magyar English

E-számla előnyei

Az elektronikus számla az elkövetkezendő években folyamatosan háttérbe szorítja a papír alapú bizonylatolást. Ennek legfőbb oka, hogy lényegesen egyszerűbb, olcsóbb és környezetbarát megoldást nyújt a hagyományos számlázáshoz képest.

Ma már senki sem küld fax üzenetet, a vállalati kommunikációban is az e-mail a jellemző. A digitális dokumentumkezelés már nem fikció, hanem valódi platformváltást jelent a vállalati adminisztrációban. Az EU 2020-ig a tagországok esetében elvárásként fogalmazza meg a digitális bizonylatolásra való áttérést az államigazgatási szférában, a versenyszféra pedig annak előnyeit felismerve egyre gyorsuló ütemben alkalmazza azt.

Előnyök:

Nincs nyomtatási, postázási költség, a tárolás lényegesen egyszerűbb és olcsóbb. A számla kézbesítése ellenőrizhető, a feldolgozása automatikus.

Az e-számlái nem vesznek el vagy sérülnek meg, illetve bármikor, könnyedén (évek múlva is) másodpercek alatt visszakereshetők és rendelkezésre állnak szemben a hagyományos számlákkal.

A hagyományos papíralapú számlázással kapcsolatban felmerülő átlagos költségek összege meghaladja a 400 Ft-ot számlánként. Az elektronikus számla kiállítással ennek akár 80%-ka is megtakarítható.

Számolja ki kalkulátorunkkal!

Bemutató videó:

Próbálja ki! Segítünk számolni.

Az egy hónapban előállított és postázandó számlák száma:
db
Ebből ajánlva feladott:
db
Megtakarítás:
Havonta:
Évente:
Az adatok tájékoztató jellegűek!